Over Kommer

Over Van Kommer

Al meer dan 65 jaar lang zorgt Van Kommer voor efficiënt, betrouwbaar en veilig transport in West-Europa. Maar wij doen meer dan dat. In ons warehouse slaan we jouw product op tot het vervoerd kan worden en zo nodig verzorgen wij ook de douaneformaliteiten. Transport, opslag, verpakken en douane. Je vindt het bij Kommer. Voor elk logistiek probleem hebben wij een oplossing.

Het heden

Van Kommer is een echt familiebedrijf. Inmiddels heeft de derde generatie aan het stuur van de organisatie plaatsgenomen, aangedreven door alle kennis en ervaring die de vorige generaties aan hem mee gaven.

Hoewel er sinds 1956 veel is veranderd op de weg en in de wet- en regelgeving, is bij Kommer toch veel bij het oude gebleven. ‘Flexibiliteit’ en ‘jouw gemak’ zijn al zo lang als het familiebedrijf bestaat de kernwoorden van onze bedrijfsvoering. Wij geloven dat er voor elk logistiek probleem een oplossing is. We houden van korte lijnen en een no-nonsense aanpak. Hiermee gaan we voor een lange-termijnrelatie met onze klanten. Al ruim zestig jaar lang.

Tegelijkertijd denken we aan de toekomst en daarbij hebben we ook oog voor het milieu. De afgelopen jaren hebben we onze CO2-uitstoot per tonkilometer met twintig procent weten te verminderen. Deze dalende lijn zetten we voort.

De toekomst

De toekomst gaan we met veel vertrouwen tegemoet, door de solide basis die we in al die jaren hebben gelegd, dankzij ons ervaren en enthousiaste team en omdat de vierde generaties het stuur soms al een beetje wil overnemen.

Het verleden

In 1956 kreeg Willem van Kommer een aanbod dat hij niet wilde weigeren. Hij kon een vrachtwagen en een binnenvaartschip kopen. Hij koos de vrachtwagen en daarmee was W. van Kommer B.V. een feit. In zijn open bakwagen bracht hij veevoeder bij boeren in de regio Barneveld. Totdat hij in 1971 de autosleutels doorgaf aan zijn zoon Henk van Kommer en schoonzoon Gerard van de Bunt. Inmiddels heeft de derde generatie de leiding binnen het familiebedrijf. De ene bakwagen uit 1956 is uitgegroeid tot een vloot van een middelgroot transportbedrijf waar Wim van Kommer de leiding over heeft.

Wim van Kommer

Wat is er in al die jaren gebeurd?

Daarvoor nemen wij u mee naar de tijd waarin bulkwagens nog vierkant waren en facturen met de hand werden geschreven, oftewel: het verleden van W. van Kommer B.V.

 • Oprichting W. van Kommer B.V.

  W. van Kommer B.V. wordt opgericht met één open bakwagen, een Scania Vabis. Bedrijfsactiviteit: veevoedermiddelen bij boeren bezorgen

 • Samenwerking met Trouw

  De open bakwagen wordt vervangen door een nieuwer type Er wordt een samenwerking gestart met Trouw in Harderwijk

 • Drie bakwagens

  Vijf jaar na de oprichting is W. van Kommer B.V. uitgegroeid tot een bedrijf met drie bakwagens

 • Internationaal

  Huiftrailers maken introductie in het bedrijf & W. van Kommer B.V. gaat internationaal met onder meer transporten van en naar Italië

 • Eerste vierkante kipper

  De eerste vierkante kipper (bulkwagen) maakt zijn entree in het bedrijf

 • Silo opleggers

  Twee silo-opleggers (nieuwe generatie bulkwagens) worden in gebruik genomen

 • Nijkerkerveen

  Er wordt een loods gebouwd aan de Schoolstraat 42 te Nijkerkerveen

 • Verbulken

  In Nijkerkerkerveen gaan we van start met verbulken (het storten van zakken/Big-Bags in een silo-oplegger)

 • Verlegging focus

  De focus van de bedrijfsactiviteiten wordt verlegd naar West-Europa

 • Uitbreiding wagenpark

  Vanaf nu zien we een sterke groei van het aantal trucks en opleggers

 • Eerste ADR onderlosser

  De eerste ADR-onderlosser wordt in gebruik genomen

 • Verhuizing

  Van Kommer B.V. verhuist naar de Ambachtsweg 24 te Barneveld

 • Kommer Customs B.V

  Van Kommer Customs B.V gaat van start. Voortaan verzorgen we ook douaneformaliteiten

 • Kommer Forwarding B.V.

  Van Kommer Forwarding wordt geïntroduceerd.

 • Uitbreiding warehouse

  Uitbreiding warehouse met ruim 16.000 m2 aan de Hanzeweg 7 in Barneveld. Deze ruimte staat te boek als de grootste bedrijfshal die in de gemeente beschikbaar is.

informatie opvragen?

Stuur bericht +31-(0)33-254 2525